De trein is vertrokken - Reisverslag uit Veldhoven, Nederland van Marieke - WaarBenJij.nu De trein is vertrokken - Reisverslag uit Veldhoven, Nederland van Marieke - WaarBenJij.nu

De trein is vertrokken

Blijf op de hoogte en volg Marieke

10 September 2012 | Nederland, Veldhoven

Vandaag vertrekt de trein naar Lourdes, maar wij stappen niet. We zijn hem natuurlijk wel uit gaan zwaaien.
Mama heeft in de ochtend nog haar gewone werkzaamheden gedaan die ze altijd doet op de maandag. Natuurlijk nog eventjes naar de fysio geweest en ze heeft zich weer helemaal laten intapen. Of in ieder geval haar schouder en haar achillespees. Marieke heeft gezorgd voor broodjes voor onderweg naar Den Bosch en voor de dinsdag morgen.
Rond 12.00 richting Den Bosch en we hebben de auto geparkeert bij het transferium. Van daaruit gelopen naar het station. De trein stond er al. Dus die was lekker op tijd. Verschillende brancardiers waren de trein al aan het inladen. Wij hebben het perron verschillende keren op en neer gelopen. Natuurlijk verschillende mensen gesproken. Toen hoorde we op een gegeven moment dat er verschillende mensen van de verpleging uit waren gevallen. Eventjes daarna kwamen we Nel tegen en die vroeg of het een bewuste keuze was dat ik als pelgrim mee ging.
Heb toen ja gezegd. Volgens mij had ze anders willen vragen of ik in de verzorging mee wilde.
Ik heb er nu heel bewust voor gekozen om als pelgrim mee te gaan.
Op een gegeven moment werd er geroepen dat iedereen die wilde in mocht stappen. Dus had ik makkelijk in kunnen stappen.
Toen was het bijna zo ver dat de trein vertrok. Toen liep het inmiddels al tegen 15.15. We zijn bij het begin van de trein gaan staan, zodat we de trein helemaal hebben gezien en we de mensen hebben uitgezwaaid.
Nu weer thuis en vanavond nog de laatste dingen inpakken.
Oh nee, morgenochtend kunnen we pas de laatste dingen inpakken, want dan moet de Steve nog in de koffer. (aantrekhulp voor steunkousen) Vanavond maar niet zo laat naar bed, want wij moeten er morgen ook weer betijds uit. We moeten uiterlijk om 6.30 op het vliegveld staan, maar wij zijn er wel eerder. Dan zien we onze lieve Lourdesvriendin Conny weer. We gaan er een geweldige week van maken met een lach en een traan en met weer vele ontmoetingen.

• 10 September 2012 - 19:05

Rianne:

het was weer gezellig om zoveel bekenden te zien, hebben er ook gemist.
    morgen nog meer bekenden te zien.
    we hebben er zin in.
    nu even strijken, dan is het klaar voor een week.
    de rest voor als we weer terug zijn en dan zal het iets meer zijn, maar dat geeft niet.
    groetjes, Rianne

• 11 September 2012 - 08:22

Els:

Marieke en Rianne
    Heel veel plezier toegewenst. Geniet van de komende dagen. Beleef de dagen intens en voel je pelgrim. Dat is heel bijzonder, ik weet er alles van.
    Ben nog steeds aan het afkicken van mijn reis naar Santiago en hoewel de dagelijkse dingen en het werk het allemaal een beetje naar de achtergrond verdringen, blijft het gevoel van als pelgrim onderweg zijn heel lang zijn nawerking houden.
    Een goeie reis en kom innerlijk tot rust.
    Lieve groet,
    Els en Maart-Jan